teplomer web

Program podpory sportu v Rýmařově na rok 2025

Zastupitelstvo města na svém zasedání 23. září 2024 schválilo vyhlášení  Programu podpory sportu v Rýmařově na rok 2025. Hlavním cílem města je podporovat pravidelnou sportovní a tělovýchovnou organizovanou činnost dětí a mládeže, umožnit rozšíření počtu mládežnické členské základny a umožnit účast dětí a mládeže na sportovních soutěžích, a dále podporovat a zkvalitnit nabídku sportovních a tělovýchovných akcí a soutěží na území města.

Dotace poskytované v rámci Programu jsou neinvestiční.

Žádat je možno o dotaci v rámci následujících oblastí podpory:

I. Podpora pravidelné sportovní činnosti dětí a mládeže

Důvodem podpory je motivovat sportovní organizace se sídlem v Rýmařově k vytváření podmínek pro soustavnou a pravidelnou sportovní činnost nezaopatřených dětí a mládeže do 18 let včetně a nezaopatřených dětí nad 18 let (dále jen „děti a mládež“). Dotace může být poskytnuta až do výše 100 % nákladů projektu. Žádat mohou organizace a spolky se sídlem v Rýmařově, které zajišťují pravidelnou sportovní činnost dětí a mládeže.  Ve výjimečných případech je možno poskytnout dotaci rovněž jednotlivci reprezentujícímu město Rýmařov ve sportu, který nemá ve městě zázemí (oddíl, klub apod.). Dotace může být použita pouze na aktivity související se sportovní činností dětí a mládeže.

II. Podpora činnosti sportovních oddílů

Důvodem podpory je motivovat občany města k tělovýchovným a sportovním činnostem. Dotace může být poskytnuta až do výše 80 % nákladů projektu. Žádat mohou organizace a spolky se sídlem v Rýmařově, které zajišťují pravidelnou sportovní činnost veřejnosti. Ve výjimečných případech je možno poskytnout dotaci rovněž jednotlivci reprezentujícímu město Rýmařov ve sportu, který nemá ve městě zázemí (oddíl, klub apod.).

III. Správa majetku města

Důvodem podpory je zajištění kvalitní a průběžné péče o majetek města Rýmařova, který využívají sportovní organizace a spolky na základě smlouvy o pronájmu nebo o výpůjčce.  Dotace může být poskytnuta až do výše 90 % nákladů projektu. Žádat mohou organizace a spolky se sídlem v Rýmařově (včetně místních částí), které zajišťují pravidelnou sportovní činnost veřejnosti.

IV. Pořádání významných sportovních akcí

Důvodem podpory je zajištění širokého spektra významných jednorázových či opakovaných sportovních akcí konaných na území města Rýmařova (včetně místních částí) pro občany a návštěvníky města. Dotace může být poskytnuta až do výše 80 % nákladů projektu. Žádat mohou fyzické a právnické osoby, které organizují významnou sportovní akci na území města Rýmařova včetně jeho místních částí. Ve výjimečných případech je možno poskytnout dotaci na akci pořádanou území města, avšak na území ORP Rýmařov.

Žádost o poskytnutí dotace je možno podávat od 1. listopadu 2024 do 6. ledna 2025 výhradně elektronicky prostřednictvím Portálu občana města Rýmařova dostupného na webových stránkách města. Komunikace s žadateli pak probíhá zásadně prostřednictvím uvedeného Portálu; žadatel je zde průběžně informován o stavu projednávání jeho žádostí. Počet žádostí předložených jedním žadatelem není omezen.

Všechny žádosti, které splnily formální náležitosti, budou předloženy k projednání komisi pro výchovu, vzdělávání a sport, o poskytnutí dotace rozhodne nejpozději do 31. března 2025 rada města, případně zastupitelstvo města (v závislosti na výši požadované dotace).

Veškeré informace potřebné k podání žádosti o dotaci najdete v níže uvedených dokumentech nebo na úřední desce města. Formulář žádosti o dotaci bude na Portálu občana zpřístupněn až od 1. listopadu 2024. Bližší informace poskytne odbor školství a kultury - Leona Pleská, tel.: 554 254 160, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo Ing. Jana Staníková, tel. 554 254 163, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

pdfPravidla Programu podpory sportu v Rýmařově na rok 2025

pdfVzor žádosti o poskytnutí dotace - nepoužívejte, podává se elektronicky!

pdfSouhlas se zpracováním osobních údajů - nepoužívejte, podává se elektronicky!

pdfVzor veřejnoprávní smlouvy o poskytnutí dotace pro fyzické osoby

pdfVzor veřejnoprávní smlouvy o poskytnutí dotace pro právnické osoby

Kontakt

Město Rýmařov
náměstí Míru 230/1, 795 01  Rýmařov
Telefon: 554 254 100 | tel. seznam


E-mail: podatelna@rymarov.cz
Datová schránka ID: 7zkbugk
Číslo účtu: 19-1421771/0100


IČ: 00296317
DIČ: CZ00296317

Úřední dny a hodiny

 Pondělí: 8:00 – 11:30    12:30 – 17:00
 Úterý: dle předchozí domluvy
 Středa: 8:00 – 11:30    12:30 – 17:00
 Čtvrtek: dle předchozí domluvy
 Pátek: dle předchozí domluvy
   
 Prohlášení o přístupnosti
 

  fbig 

Jednotlivá pracoviště