teplomer web

Program podpory zájmových aktivit v Rýmařově na rok 2025

Zastupitelstvo města na svém zasedání 23. září 2024 schválilo vyhlášení Programu podpory zájmových aktivit v Rýmařově na rok 2025. Program slouží k podpoře veřejně prospěšných činností subjektů, které ve svých stanovách mají jako jednu z hlavních činností provozování kulturních a zájmových aktivit občanů a organizaci kulturních a společenských akcí.

Dotace poskytované v rámci Programu jsou neinvestiční.

Žádat je možno o dotaci v rámci následujících oblastí podpory:

I. Celoroční činnost

Podpořeny mohou být pravidelné celoroční kulturní, společenské a zájmové aktivity, zejména mládeže (do 18 let) a seniorů (od 65 let), dotace může být poskytnuta až do výše 90 % nákladů projektu a žádat mohou organizace a spolky se sídlem v Rýmařově.

II. Kulturní nebo zájmová akce

Podporovány jsou jednorázové nebo celoroční soutěže, závody a turnaje, kulturní, společenské nebo zájmové akce (koncerty, výstavy, divadelní představení, festival, zájmová soutěž a podobně). Dotace může být poskytnuta až do výše 80 % nákladů projektu, žádat mohou organizace a spolky se sídlem v Rýmařově, případně fyzické osoby, které akci organizují. Dotace je přednostně poskytována na akce pořádané na území města Rýmařova (včetně místních částí) a organizacím se sídlem v Rýmařově.

III. Talent, reprezentace

Podporována je příprava reprezentantů města, zvláště soutěžících žákovské, dorostenecké a juniorské kategorie, a jejich účasti na významné mezinárodní soutěži nebo soutěži regionálního či celostátního významu, případně účast na významné mezinárodní akci, zejména v rámci kontaktů s partnerskými a spřátelenými městy, nebo na kulturní nebo společenské akci celostátního významu. Dotace může být poskytnuta až do výše 80 % nákladů projektu, způsobilými žadateli jsou organizace a spolky se sídlem v Rýmařově.

Žádost o poskytnutí dotace je možno podávat od 1. listopadu 2024 do 6. ledna 2025 výhradně elektronicky prostřednictvím Portálu občana města Rýmařova dostupného na webových stránkách města. Komunikace s žadateli pak probíhá zásadně prostřednictvím uvedeného Portálu a žadatel je zde průběžně informován o stavu projednávání jeho žádostí. Počet žádostí předložených jedním žadatelem není omezen.

Všechny žádosti, které splnily formální náležitosti, budou předloženy k projednání komisi pro kulturu, cestovní ruch a mezinárodní vztahy, o poskytnutí dotace rozhodne nejpozději do 31. března 2025 rada města, případně zastupitelstvo města (v závislosti na výši požadované dotace).

Veškeré informace potřebné k podání žádosti o dotaci najdete v níže uvedených dokumentech nebo na úřední desce města. Formulář žádosti o dotaci bude na Portálu občana zpřístupněn až od 1. listopadu 2024. Bližší informace poskytne odbor školství a kultury - Leona Pleská, tel.: 554 254 160, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo Ing. Jana Staníková, tel. 554 254 163, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

pdfPravidla Programu podpory zájmových aktivit v Rýmařově na rok 2025

pdfVzor žádosti o poskytnutí dotace - nepoužívejte, podává se elektronicky!

pdfSouhlas se zpracováním osobních údajů - nepoužívejte, podává se elektronicky!

pdfVzor veřejnoprávní smlouvy o poskytnutí dotace pro fyzické osoby

pdfVzor veřejnoprávní smlouvy o poskytnutí dotace pro právnické osoby

 

Kontakt

Město Rýmařov
náměstí Míru 230/1, 795 01  Rýmařov
Telefon: 554 254 100 | tel. seznam


E-mail: podatelna@rymarov.cz
Datová schránka ID: 7zkbugk
Číslo účtu: 19-1421771/0100


IČ: 00296317
DIČ: CZ00296317

Úřední dny a hodiny

 Pondělí: 8:00 – 11:30    12:30 – 17:00
 Úterý: dle předchozí domluvy
 Středa: 8:00 – 11:30    12:30 – 17:00
 Čtvrtek: dle předchozí domluvy
 Pátek: dle předchozí domluvy
   
 Prohlášení o přístupnosti
 

  fbig 

Jednotlivá pracoviště