teplomer web

Postup prací na opravě ulic Strálecká, Nová, Luční, Polní a Slunečná

V červnu byly zahájeny práce na opravě komunikací ulic Strálecká, Nová, Luční, Polní a Slunečná. Nyní  probíhají stavební a výkopové práce pro položení nového kanalizačního řadu pro odvod dešťových a splaškových vod (každé potrubí je vedeno samostatně).

Práce byly zahájeny v místě napojení na stávající kanalizaci, na křižovatce s Komenského ulicí, a kvůli množství ostatních sítí a odlišnému umístění oproti projektové dokumentaci se bohužel prodloužily. Po vyřešení problematického uzlu (výšková i směrová kolize s vodovodem, křížení s původní dešťovou kanalizací i s vedením plynu) a přechodu do dalšího úseku narazily práce na skalnaté podloží, což způsobilo další komplikace. Práce stále pokračují, ale probíhají pomaleji, než bylo stanoveno v harmonogramu stavby. Město, zhotovitel i stavební dozor však dělají maximum, aby se stavební práce opět zrychlily.

Na této investiční akci se však nepotýkáme jen s technickými problémy, ale i s neukázněnými občany. Provizorní příjezdová cesta byla ohraničena kolíky s nataženou páskou, aby vozidla nepřejížděla po poli soukromého zemědělce a neničila je. Často však dochází k tomu, že řidiči zábrany objíždějí a zajíždějí hlouběji do pole, a stává se také, že občané hrazení odstraňují a kolíky jsou vyházeny do pole, páska je potrhaná. Chceme všechny vyzvat, aby se takového chování zdrželi a brali ohled na ostatní - jde o jedinou přístupovou komunikaci, kterou mohou obyvatelé této lokality využít jako příjezd ke svým domům. Pokud se budou někteří takto nezodpovědně chovat i nadále, vlastník komunikace i přilehlého pole instaluje na prostoru pevné překážky a přístup na komunikaci zcela oprávněně úplně uzavře. Obracíme se tímto také na řidiče, kteří do prostoru přijíždějí svými vozidly z jiných důvodů (návštěvy, taxislužba, Diakonie, kurýrní služby atd.).

Děkujeme za pochopení i opatrnost při pohybu v blízkosti staveniště.

Ing. Luděk Šimko, starosta

Kontakt

Město Rýmařov
náměstí Míru 230/1, 795 01  Rýmařov
Telefon: 554 254 100 | tel. seznam


E-mail: podatelna@rymarov.cz
Datová schránka ID: 7zkbugk
Číslo účtu: 19-1421771/0100


IČ: 00296317
DIČ: CZ00296317

Úřední dny a hodiny

 Pondělí: 8:00 – 11:30    12:30 – 17:00
 Úterý: dle předchozí domluvy
 Středa: 8:00 – 11:30    12:30 – 17:00
 Čtvrtek: dle předchozí domluvy
 Pátek: dle předchozí domluvy
   
 Prohlášení o přístupnosti
 

  fbig 

Jednotlivá pracoviště