teplomer web

Slovo starosty

Vážení spoluobčané, léto je v plném proudu, prázdniny se přehouply do své druhé poloviny a prožíváme čas letních dovolených a zážitků. Je za námi již několik kulturněspolečenských a sportovních akcí a řada z nás věřila, že budou pokračovat i nadále v průběhu celých prázdnin.

Bohužel situace se změnila v pátek 17. července 2020 vydáním mimořádných opatření Krajské hygienické stanice pro celý Moravskoslezský kraj. Takřka z minuty na minutu zrušila konání všech větších akcí, nasadila nám roušky ve vnitřních prostorách, zavřela restaurace po jedenácté hodině večerní a turisté vzápětí začali odhlašovat pobyty v místních penzionech a hotelích. Již tak zkoušená ekonomika v našem regionu dostala další zásah.
Vedení města nesouhlasí s plošným vyhlášením mimořádného opatření pro celý Moravskoslezský kraj. V ORP Rýmařov byly od března 2020 evidovány čtyři případy pozitivně testovaných osob a v současné době není v ORP Rýmařov jediný případ nakaženého koronavirem, takže epidemiologická situace na našem území je příznivá a stabilní.
Nepovažuji tato opatření pro naše území za opodstatněné, čímž ale nezpochybňuji nutnost ochrany rizikových skupin obyvatel. Proto jsem hned v pondělí 20. července poslal paní ředitelce Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje žádost o přehodnocení a zvážení, zda by minimálně ORP Rýmařov bylo z těchto mimořádných opatření vyjmuto.
Reakce dalších starostů a zastupitelů na sebe nenechala dlouho čekat. Otevřený dopis ministrovi zdravotnictví a ředitelce Krajské hygienické stanice s žádostí o změnu opatření pro celou východní část Moravskoslezského kraje iniciovanou krnovským starostou jsem také velice rád podepsal. Naše výzvy byly vyslyšeny a dnes na tiskové konferenci kraje bylo oznámeno, že ORP Rýmařov, Krnov a Bruntál bude vyjmutý z přísných opatření platící jinak pro celý kraj. To znamená, že mimo jiné nebudeme muset nosit roušky ve vnitřních prostorách (kromě zdravotnických zařízení), můžeme navštívit restauraci pro 24 hodině a můžeme pořádat akce s omezeními platná pro celou ČR, tj. akce do 1000 osob.

Přeji Vám krásné léto.

 

Luděk Šimko

Kontakt

Město Rýmařov
náměstí Míru 230/1, 795 01  Rýmařov
Telefon: 554 254 100 | tel. seznam


E-mail: podatelna@rymarov.cz
Datová schránka ID: 7zkbugk
Číslo účtu: 19-1421771/0100


IČ: 00296317
DIČ: CZ00296317

Úřední dny a hodiny

 Pondělí: 8:00 – 11:30    12:30 – 17:00
 Úterý: dle předchozí domluvy
 Středa: 8:00 – 11:30    12:30 – 17:00
 Čtvrtek: dle předchozí domluvy
 Pátek: dle předchozí domluvy
   
 Prohlášení o přístupnosti
 

  fbig 

Jednotlivá pracoviště