teplomer web

Pestrá setkání seniorů / Różne spotkania seniorów

FINAL ALL text svetle

Projekt Pestrá setkání seniorů / Różne spotkania seniorów , reg.č. P.010.04.0020, je spolufinancování z Fondu malých projektů Euroregionu Praděd v rámci Programu přeshraniční spolupráce Česká republika – Polsko.

Projekt je zaměřen na seniory obou příhraničních oblastí, jeho cílem je umožnit jim navázat vzájemné kontakty a přátelství v rámci neformálních tvořivých a společenských aktivit. Cílem projektu je rovněž vytvořit dlouhodobá partnerství mezi subjekty na obou stranách hranice, aby bylo možno zlepšit životní podmínky seniorů , zapojit je do veřejného a společenského života a zajistit prevenci jejich sociálního vyloučení. V rámci naplánovaných aktivit proběhne celkem pět vzájemných návštěv seniorských skupin zaměřených na poznávání řemesel, dovedností a přírodního bohatství obou regionů - tři návštěvy seniorů z regionu Ozimecko v Rýmařově a dvě návštěvy seniorů z Rýmařova v Ozimku, a na základě toho budou navázána další přátelství. Při jednotlivých aktivitách bude v rámci projektových činností prezentována kulturní a zájmová nabídka obou regionů, vytvoří se podmínky pro realizaci dalších navazujících projektů přeshraniční spolupráce. Budou tak naplněny cíle Fondu malých projektů č. 5 - zvýšení aktivity institucí a organizací, které jsou ve větší vzdálenosti od česko-polské hranice a č. 12 - posílení vzájemné důvěry, vzájemné identity obyvatel EP a povědomí o společné historii a životním prostředí.

Projekt jest skierowany do seniorów z obu obszarach przygranicznych, jego celem jest umożliwienie seniorom nawiązania wzajemnych kontaktów i przyjaźni w ramach nieformalnych działań twórczych i społecznych. Projekt ma na celu również utworzenie długotrwałego partnerstwa między podmiotami po obu stronach granicy w celu poprawy warunków życia seniorów, zaangażowania ich w życie publiczne i społeczne oraz zapewnienia zapobiegania ich wykluczeniu społecznemu. W ramach zaplanowanych działań odbędzie się w sumie pięć wzajemnych spotkań grup seniorów, których celem będzie poznanie rzemiosła, umiejętności i zasobów naturalnych obu regionów - trzy wizyty seniorów z Ozimka w Rýmařovie oraz dwie wizyty seniorów z Rýmařovska w Ozimku. Na tej podstawie zostaną nawiązane dalsze przyjaźnie. Podczas działań projektowych zaprezentowana zostanie oferta kulturalna i turystyczna obu regionów oraz stworzone zostaną warunki do realizacji kolejnych projektów współpracy transgranicznej. W ten sposób zostaną zrealizowane Cele Funduszu Małych Projektów nr. 5 - zwiększenie aktywności instytucji i organizacji, które są w większej odległości od granicy polsko-czeskiej i nr. 12 - wzmocnienie wzajemnego zaufania, wzajemnej tożsamości mieszkańców EP oraz świadomości wspólnej historii i środowiska naturalnego.

Aktivity projektu:

Po stopách Harrachů 1 / Śladami Harrachów 1

Plakat oprava 3 Sladami Harrachów 1

Společně tanečním krokem / Razem tanecznym krokiem

Po stopách Harrachů 2 / Śladami Harrachów 2

Společně s písní na rtech / Razem ze śpiewem na ustach

Po stopách Harrachů / Śladami Harrachów 3

Kontakt

Město Rýmařov
náměstí Míru 230/1, 795 01  Rýmařov
Telefon: 554 254 100 | tel. seznam


E-mail: podatelna@rymarov.cz
Datová schránka ID: 7zkbugk
Číslo účtu: 19-1421771/0100


IČ: 00296317
DIČ: CZ00296317

Úřední dny a hodiny

 Pondělí: 8:00 – 11:30    12:30 – 17:00
 Úterý: dle předchozí domluvy
 Středa: 8:00 – 11:30    12:30 – 17:00
 Čtvrtek: dle předchozí domluvy
 Pátek: dle předchozí domluvy
   
 Prohlášení o přístupnosti
 

  fbig 

Jednotlivá pracoviště