teplomer web

Mezinárodní dětské hasičské závody / Międzynarodowe dziecięce zawody strażackie

Bez názvu

Ve dnech 14.-16. června 2024 proběhne v Rýmařově projekt spolufinancovaný z Fondu malých projektů Euroregionu Praděd zaměřený  především na děti do 15 let - členy hasičských klubů a kroužků. Projekt realizuje Středisko volného času Rýmařov prostřednictvím volnočasových pedagogů, kteří vedou kroužek malých hasičů v Rýmařově, partnerem projektu je gmina Ozimek.

Cílem projektu je umožnit jim navázat vzájemné kontakty a přátelství v rámci společných aktivit a výměna zkušeností pracovníků, kteří se práci s dětmi v rámci hasičského sportu věnují. Děti si budou moci porovnat své dovednosti v hasičském sportu v dětské hasičské soutěži, která v Rýmařově proběhne. Kromě samotných činností prezentovány také bude prezentována kulturní a zájmová nabídka region a vytvoří se podmínky pro realizaci dalších navazujících projektů přeshraniční spolupráce. Budou tak naplněny cíle Fondu malých projektů č. 5 – zvýšení aktivity institucí a organizací, které jsou ve větší vzdálenosti od česko-polské hranice a č. 12 - posílení vzájemné důvěry, vzájemné identity obyvatel EP a povědomí o společné historii a životním prostředí. Vzhledem k tomu, že se jedná o dětské oddíly hasičů, může projekt částečně naplnit také cíl č. 13 - prohloubení spolupráce v oblasti ochrany životního prostředí, klimatických změn, bezpečnosti a fungování záchranných a preventivních služeb (policie, hasiči, hygiena).

Třídenní  Mezinárodní dětské hasičské závody jsou naplánovány pro 20 českých a 21 polských účastníků. V pátek přijedou děti z Ozimku do Rýmařova, proběhne prohlídka hasičské stanice profesionálních i dobrovolných hasičů. Po večeři se děti společně zúčastní přípravy na hasičskou soutěž. V sobotu si malí hasiči společně udělají výlet do Bruntálu, kde je domluvena prohlídka bruntálské hasičské stanice, a budou pokračovat v tréninku na hasičskou soutěž. Ta proběhne v neděli ve Flemmichově zahradě, zúčastnit se a fandit oběma týmům bude moci i veřejnost.

Projekt Mezinárodní dětské hasičské závody / Międzynarodowe dziecięce zawody strażackie je spolufinancován z Fondu malých projektů Euroregionu Praděd, registrační číslo: P.010.04.0018

soutěž hasiči

Kontakt

Město Rýmařov
náměstí Míru 230/1, 795 01  Rýmařov
Telefon: 554 254 100 | tel. seznam


E-mail: podatelna@rymarov.cz
Datová schránka ID: 7zkbugk
Číslo účtu: 19-1421771/0100


IČ: 00296317
DIČ: CZ00296317

Úřední dny a hodiny

 Pondělí: 8:00 – 11:30    12:30 – 17:00
 Úterý: dle předchozí domluvy
 Středa: 8:00 – 11:30    12:30 – 17:00
 Čtvrtek: dle předchozí domluvy
 Pátek: dle předchozí domluvy
   
 Prohlášení o přístupnosti
 

  fbig 

Jednotlivá pracoviště